16:00

Hedens IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Hedens IF

Ohtana/Aapua vinner hemma på Skolvallen mot Heden med 3-0 (1-0)
OA får en kanonstart när man på sin första hörna i 3:e minuten gör 1-0. Målet är rktigt vackert när Jocke Juntti slår en hård högerhörna till en framrusande Daniel Mäki som stenhårt nickar in bollen i målvaktens vänstra kryss. OA är det spelförande laget under första halvtimmen men skapar inga vassare målchanser, farligaste läget har Hugo Fagervall som får på ett bra skott som målvakten dock klarar. Sista kvarten är jämn men chansfattig.

Andra halvlek inleds med ett vasst skott av Johan Svanlöv som dock smiter utanför. Heden får efter det lite fler anfall där OA tappar lite av spelet och slarvar med passningarna. I den 65:e minuten dimper en boll framför Johan Svanlövs fot där tyvärr bredsidan från 7-8 meter passerar ribban. I den 68:e minuten kommer ett inlägg in mot Adam som bröstar ner bollen till en löpande Danne Mäki som tar sig igenom, lättar bollen förbi målisen och sätter in 2-0. Två minuter senare tar sig Joel Olsson förbi sin bevakare och just innanför straffområdeslinjen fälls han och domaren blåser straff. Fram går Jocke Juntti och chippar elegant in 3-0. Sista kvarten blir mest ett bevakande av segern men Johan Svanlöv får innan slutsignalen på ett jätteskott från dryga 25 meter som Hedens målvakt Mattias Andersson styr över ribban.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger helt rättvis och siffrorna 3-0 speglar matchen. Felle hade en lugn dag i målet, i sin årsdebut. Backlinjen var stensäker där samtliga förtjänar överbetyg. Extra plusset går till Melvin Rosén som trots sina 17 år spelar moget och följsamt. På mittfältet hade vi två tunga pjäser i form av Danne Mäki och Nisse Kenttä. Danne avgör matchen med två läckra mål och att möta Nisse Kenttäs fysiska spel måste vara en mardröm för motståndarna. Framåt går plusset till Johan Svanlöv som med lite flyt kunnat göra 2-3 mål. I Heden går plussen till målvakten Mattias Andersson, backlinjens Tomas Erikehn samt forwarden Emil Johansson.